Pesten op School

 

 

Ik wil ook acties opzetten tegen het pesten op school.

 

Toen ik op de lagere school zat moest ik het hoofd bieden aan geweld, veroorzaakt door een bende van vijf studenten, zij probeerden hun wil op te leggen aan anderen. Mijn ouders hebben me steeds geleerd dapper te zijn en voor mezelf op te komen in oneerlijke situaties, dus ik verdedigde me toen ze me probeerde aan te vallen.

 

Ze waren woedend dat ik me niet liet pesten, daarom gingen ze klagen bij hun ouders en deden zich voor als slachtoffer in plaats van dader.

 

Hun ouders gingen klagen bij het schoolhoofd, die zich daarna richtte tot mijn ouders. Zij kregen te horen dat ik een bende van 5 jongens had geslagen en dat, indien mijn gedrag niet veranderde, ik geschorst werd van school.

 

Op dat moment hadden we geen geldige verblijfsvergunning en was onze toekomst in België afhankelijk van onze scholing. Wat er inderdaad toe leidde dat mijn familie in België kon blijven wonen, was het feit dat wij, de kinderen, hier zijn opgeleid. Van school gestuurd worden, was toen synoniem met een potentieel ballingschap.

 

Om dit te voorkomen, moest ik me op school laten mishandelen, ik mocht niet reageren, wetende dat het niet mijn fout was. Tijdens de pauze was mijn enige optie om een hoek te vinden, mezelf tegen de muur te houden en op die manier de minst mogelijke slagen te incasseren. Deze situatie duurde een aantal jaren en zorgde voor een ontwrichting van mijn bovenkaak!

  

 

Ik weet dat mijn verhaal geen geïsoleerd geval is en dat vele studenten het slachtoffer zijn van pesterijen.

 

 

Daarom zou ik graag een systeem opstellen om dit te beheersen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een verhouding tussen het aantal begeleiders dat aanwezig is tijdens de pauze aanpassen aan het aantal studenten. We kunnen zelfs camera's installeren op strategische punten.